Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντώνης Παπαντωνίου, Χειρούργος Οφθαλμίατρος, κοντά σε κάθε σας ανάγκη

Για Ραντεβού

210 483 5042 - 6944 414777

Ιατρείο Πειραιάς

Αγ.Ελευθερίου 46 - Καμίνια

Στείλτε μας μήνυμα

Ωρες γραφείου

9:30-12:30 και 5-8:30 μ.μ.

Συνήθεις παθήσεις

Υπόσφαγμα λέγεται η συγκέντρωση μικρής ή μεγαλύτερης ποσότητας αίματος κάτω από τον επιπεφυκότα, που συμβαίνει συνήθως μετά τη ρήξη κάποιου μικρού αγγείου στην περιοχή.

Το γλαύκωμα είναι μια πάθηση που οδηγεί στην απώλεια της όρασης απροειδοποίητα.

Ο κερατόκωνος, είναι μια σχετικά συχνή οφθαλμική νόσος, μη φλεγμονώδης δυστροφία του κεντρικού κερατοειδούς.

Καταρράκτης ονομάζεται η θόλωση του φακού του ματιού ο οποίος βρίσκεται πίσω από την ίριδα(το χρωματιστό μέρος του ματιού) μέσα σε ένα σάκο που ονομάζεται περιφάκιο.

Είναι μία μόλυνση του ματιού που οφείλεται στον ιό του έρπητα.

Ένα από τα συνήθη αίτια υπερθυρεοειδισμού είναι ο θυρεοειδικός εξόφθαλμος ή νόσος Grave's επειδή την περιέγραψε πρώτος ο

Ο βλεφαρόσπασμος είναι ακούσια σύσπαση του σφιγκτήρα του βλεφάρου αγνώστου αιτιολογίας.

Η ωχρά κηλίδα είναι ένα πολύ μικρό τμήμα στο κέντρο  του αμφιβληστροειδή, που περιέχει μεγάλο αριθμό φωτοευαίσθητων νευρικών κυττάρων και με το οποίο βλέπουμε με μεγάλη ευκρίνεια και να αντιλα

Η πρεσβυωπία εμφανίζεται σε άτομα συνήθως άνω των 40 ετών.

Είναι μια πάθηση της ωχράς κηλίδας, της κεντρικής δηλαδή περιοχής της όρασης κατά την οποία έχουμε συλλογή υγρού κάτω από τον αμφιβληστροειδή. Είναι συχνή, αγνώστου αιτιολογίας συνήθως αυτοιώμενη.

Ο επιπεφυκότας είναι μία διαφανής μεμβράνη η οποία καλύπτει το σκληρό χιτώνα του ματιού(άσπρο τμήμα) και το εσωτερικό τμήμα των βλεφάρων.

Είναι η διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος  της κυκλοφορίας σε κάποια αρτηρία του αμφιβληστροειδούς. Το έμβολο μπορεί να προέρχεται από τη καρδιά(θρόμβος) ή από τη καρωτίδα.

Δυσχρωματοψία είναι η αδυναμία της αντίληψης ορισμένων  χρωμάτων. Στη πάθηση αυτή υπάρχει αδυναμία αντίληψης συγκεκριμένων χρωμάτων όπως το κόκκινο και πράσινο που είναι και η πιο συχνή. 

Ο διαβήτης είναι μια συχνή νόσος που αφορά όλες τις ηλικίες. Πολλοί ασθενείς πάσχουν από διαβήτη και δεν το ξέρουν.

Η φλεγμονή των βλεφάρων λέγεται βλεφαρίτιδα. Τα  συμπτώματά της είναι τα άφθονα δάκρυα, η φαγούρα και η ερυθρότητα των ματιών τα οποία πολλές φορές γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά. 

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΔΑΚΡΥΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ

ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο αμφιβληστροειδής είναι η μεμβράνη που καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια του ματιού και σκοπός της είναι η μετατροπή των οπτικών ερεθισμάτων σε νευρικά και η μετάδοσή τους στο οπτικό κέντρο του εγκ

Είναι η διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος σε κάποια φλέβα του αμφιβληστροειδούς. Μπορεί να είναι κεντρική(μεγάλη φλέβα) ή περιφερική(μικρή φλέβα).

Πρόσθια ραγοειδίτιδα (ιριδοκυκλίτιδα) 

Το πτερύγιο είναι μια υπερπλασία του επιπεφυκότα στον κερατοειδή.

Ο στραβισμός είναι μια νευρομυική διαταραχή των ματιών κατά την οποία οι άξονες της όρασης των δύο ματιών δεν κατευθύνονται ταυτόχρονα στο σημείο προσήλωσης.

Η επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, είναι μια μεμβράνη, η οποία σχηματίζεται επάνω στην ωχρά κηλίδα. Εξελίσσεται αργά και επηρεάζει την κεντρική όραση.

design by N3T