Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντώνης Παπαντωνίου, Χειρούργος Οφθαλμίατρος, κοντά σε κάθε σας ανάγκη

Για Ραντεβού

210 483 5042 - 6944 414777

Ιατρείο Πειραιάς

Αγ.Ελευθερίου 46 - Καμίνια

Στείλτε μας μήνυμα

Ωρες γραφείου

9:30-12:30 και 5-8:30 μ.μ.

Πονοκέφαλος και μάτια

Τα μάτια μπορεί να είναι από τις συχνότερες αιτίες πονοκεφάλων. Υπάρχουν διάφορες παθήσεις των ματιών που μπορούν να προκαλούν χρόνιους και επαναλαμβανόμενους πονοκέφαλους. 

Είναι σημαντικό η διερεύνηση οποιασδήποτε μορφής πονοκεφάλων να περιλαμβάνει αξιολόγηση της όρασης και των ματιών. Σε οποιαδήποτε ηλικία  οι παθήσεις των ματιών ή άλλες ασθένειες που επηρεάζουν τα μάτια, μπορεί να είναι αιτία πονοκεφάλων.

Οι συχνότερες παθήσεις των ματιών και της όρασης που είναι αιτία πονοκέφάλων είναι  διαθλαστικές ανωμαλίες όπως η υπερμετρωπία, η μυωπία, η πρεσβυωπία και ο αστιγματισμός.

1.Άλλη αιτία μπορεί να είναι η αύξηση της πίεσης του ματιού σε υψηλά επίπεδα που συμβαίνει κυρίως σε κρίση γλαυκώματος κλειστής γωνίας. Συνοδεύεται από έντονο πόνο, θολή όραση, ναυτία, εμετό. Στις περιπτώσεις αυτές χρειάζεται επείγουσα θεραπεία.  

Παθολογικές καταστάσεις στον εγκέφαλο μπορούν να προκαλέσουν επίσης πονοκέφαλο.

Συνήθη συμπτώματα που μπορούν να συνοδεύουν τις εν λόγω καταστάσεις περιλαμβάνουν θολότητα όρασης, διπλωπία, εμετούς, μόνιμη απώλεια όρασης, πονοκέφαλο, εμετούς, ναυτία. 

Ο έλεγχος των διαθλαστικών και άλλων προβλημάτων του ματιού είναι σημαντικός στην εξακρίβωση της αιτίας που προκαλεί πονοκέφαλο σε ένα ασθενή. Η θεραπεία της πάθησης του ματιού, οδηγεί συνήθως στην υποχώρηση του πονοκεφάλου.

Αν δε βρούμε αιτία του πονοκεφάλου στα μάτια συνιστούμε στον ασθενή παθολογικό, νευρολογικό, ορθοπεδικό έλεγχο καθώς και έλεγχο από ΩΡΛ.

design by N3T