Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντώνης Παπαντωνίου, Χειρούργος Οφθαλμίατρος, κοντά σε κάθε σας ανάγκη

Για Ραντεβού

210 483 5042 - 6944 414777

Ιατρείο Πειραιάς

Αγ.Ελευθερίου 46 - Καμίνια

Στείλτε μας μήνυμα

Ωρες γραφείου

9:30-12:30 και 5-8:30 μ.μ.

Γαλάζια μάτια για πάντα με επέμβαση μόλις 20 λεπτών!

Blue Eyes

Γαλάζια μάτια για πάντα με επέμβαση μόλις 20 λεπτών!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2011 

Μία ανώδυνη επέμβαση με λέιζερ που διαρκεί μόλις 20 λεπτά μπορεί να μετατρέψει τα καφέ μάτια σε μπλε, σύμφωνα με τον δρα Γκρεγκ Χόμερ της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Stroma Medical στην Καλιφόρνια. Επιπλέον, αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη θεραπευτική μέθοδο για άτομα που έχουν «διχρωματική ίριδα», κατάσταση κατά την οποία το μισό μάτι είναι καφέ και μισό μπλε. Χρησιμοποιώντας ακτίνες λέιζερ συγκεκριμένης συχνότητας, ο δρ Χόμερ κατάφερε μέσα σε δέκα χρόνια να τελειοποιήσει τη μέθοδο που αλλάζει μόνιμα το χρώμα των ματιών. 

Αυτό συμβαίνει καθώς το λέιζερ αφαιρεί την προστατευτική χρωστική ουσία μελανίνη (αυτή που εκκρίνει το δέρμα μας όταν μαυρίζουμε), η οποία δημιουργεί το καφέ χρώμα. Ετσι, εμφανίζεται η επόμενη «στιβάδα» που έχει γαλάζιο χρώμα. Η «μετάλλαξη» γίνεται σε περίπου τρεις εβδομάδες από την ολοκλήρωση της επέμβασης. 

Η επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών κοστίζει σήμερα περίπου 3.500 ευρώ και σύμφωνα με τον δρ Χόμερ θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη τους επόμενους 18 μήνες, αν και προηγουμένως θα πρέπει να ολοκληρωθεί μία σειρά κλινικών δοκιμών για λόγους ασφάλειας. Με την ευρεία διάθεση, η τιμή της αναμένεται να πέσει στις 2.000 ευρώ.

design by N3T